ناهید خادمی امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: بیماریهای قلبی و عروقی عامل بیش از 40 درصد مرگ و میرها در استان کرمانشاه است.
وی تصریح کرد: در راستای اهداف تحول در نظام سلامت و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سالهای 92 و 93 بیش از هفت هزار کارمند زن و مرد در 50 اداره استان کرمانشاه را از نظر عوامل خطر بیماریهای قلب و عروقی غربالگری کرده است.
خادمی با بیان اینکه کارکنان از نظر عوامل خطر همچون فشار خون، کمتحرکی، مصرف دخانیات، اختلالات چربی، چاقی، اضافه وزن و الگوهای تغذیهای مورد بررسی قرار گرفتهاند، افزود: با شناخت وضعیت سلامت کارکنان اقدام به طراحی و تدوین الگوهای مداخلهای عوامل خطر در محیط کار کردهایم.
مدیرگروه پیشگیری بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: طبق بررسیهای به عملآمده بیش از 20 درصد کارکنان دارای پرفشاری خون بودند که از این تعداد 60 درصد از بیماری خود بیاطلاع بوده و 40 درصد نیز فشارخون کنترل نشده داشتند.
به گفته این مسئول، طبق بررسیهای انجام شده کارکنانی که دچار عوامل خطر دیابت، اختلالات چربی، فشار خون و سایر رفتارهای پرخطر بودند با انجام مشاورههای پزشکی به سطوح بالاتر تخصصی برای پیگیری ارجاع داده شدند.
وی با اشاره به اجرای فاز دوم انجام تست غربالگری سلامت کارمندان در استان کرمانشاه، بیان داشت: در این فاز، برنامه ارتقای سلامت کارمندان در محیط کار توسط معاونت دانشگاه علوم پزشکی و مشارکت دفتر امور زنان و خانواده استانداری کرمانشاه در 20 سازمان دیگر از جمله فرمانداری، شهرداری، سازمان امور زندانها و غیره چند نقطه را وارد ارزیابی و مداخلات آموزشی میکند.
خادمی یادآور شد: در پایان ارزیابی و اجرای این طرح دفترچه خود مراقبتی به کارکنان داده خواهد شد و امیدواریم با مشارکت مردم و به ویژه کارکنان ادارات و سازمانها که سهمی مهم در بهرهوری جامعه دارند، گامی مؤثر در راستای ارتقای سلامت جامعه برداریم.
انتهای پیام/
نظرات شما عزیزان: